Săpun purifiant pentru faţă - cod 201303

Săpunul purifiant cu cărbune medicinal este primul săpun pe care l-am făcut special pentru pielea delicată a feţei.  Ingredientele au fost selectate cu atenţie pentru a corespunde nevoilor speciale, necesare pentru îngrijirea pielii cu tendinţă de îngroşare şi acnee.



După cum v-am obişnuit, ingredientele nelipsite ale săpunurilor Qubes & Bubbles sunt uleiul de măsline şi uleiul de cocos. Aceste două ingrediente nu lipsesc nici din acest săpun.

Ingredientele de bază ale săpunului pentru față sunt:
  • Uleiul de Tea Tree. Acesta este un bun purifiant şi antiseptic, potrivit pentru tratarea imperfecţiunilor pielii şi pentru o curăţare în profunzime.
  • Cărbunele medicinal. Este un excelent detoxifiant, putând fi folosit pe termen lung, fără efecte sedundare, conţine seleniu, regăsit şi în apele termale şi reduce inflamaţiile.
Uleiul de Tea Tree şi cărbunele medicinal usucă pielea, astfel a fost nevoie de ingrediente cu proprietăţi puternic hidratante. Pentru acesta am ales:
  • Untul de cacao. Puternic hidratant.
  • Uleiul de ricin. Hidratează și hrănește pielea.
  • Uleiul din sâmbure de struguri. Are conținut ridicat de viamine, mai ales vitamina E. Este emolient, nutritiv și regenerant în același timp. 
Efectul săpunului este sporit de uleiul esențial de roiniţă (calmează iritaţiile şi netezeşte pielea) şi lămâie.

Săpunul purifiant cu cărbune medicinal are un miros puternic, medicinal, de care nu trebuie să vă speriați pentru că nu va persista pe faţă.

Pentru un efect sporit, lăsaţi spuma densă şi neagră pe fată pentru căteva secunde. Acesta va acționa ca o mini mască de curățare. Clătiţi bine cu apă dezmorţită (niciodată caldă sau fierbinte!).

Foarte mult persoane sunt de părere că piele grasă trebuie… uscată și nu are nevoie de creme. Total greșit! Aceste nu este în niciun caz ritualul de îngrijire necesar pielii cu tendintă de îngrășare! Imaginați-vă organismul  ca o balanță. La unele persoane, pentru a fi în echilibru, are nevoie de mai mult sebum, la altele de mai puțin. Îndepărtând pelicula grasă (care este defapt o barieră care menține aciditatea pielii) de pe piele feței,  va face ca organismul să producă și mai mult sebum. Asta pentru a ajunge din nou în echilibrul său natural. Paradoxal, cu cât ne spălăm mai mult pe față, cu atât vom avea pielea mai grasă.
Soluția este introducerea unui ritual special pentru curățarea pielii cu tendință de înrășare. Recomand folosirea săpunului purifiant cu tea trea, cărbune medicinal, unt de cacao și ulei de ricin, după care să se aplice pe față unt de cocos, în locul unei creme.  Uleiul de cocos se absoarbe foarte bine în piele, conține vitamina E, are efect antimicrobian, reduce iritațiile și inflamațiile, favorizând astfel vindecarea. Prin aplicarea uleiului de cocos se reface echilibrul pielii, astfel organismul nu va mai produce sebum suplimentar.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Săpunuri de Crăciun - cod 201305

Praid Salt - cod 201505

Săpun hidratant cu avocado - cod 201301